Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про росіянку Дашу, яка воювала, сиділа в тюрмі і була прем’єр-міністром

Про росіянку Дашу, яка воювала, сиділа в тюрмі і була прем’єр-міністром

Майже не про повернення Порошенка. Не про тих людей, що поїхали його зустрічати, і не тих, що з них сміються. Уривок з моєї другої книги #Сповідь_морпіха, яка зараз готується до друку. Епізод мав місце у 2020 році, коли я їхала по справах з одним своїм матросом.

«…Дорогою цікава розмова в мене була з цим хлопцем, із Сапегою. Він згадав якусь жінку-воїна, яка сама з Росії, воювала за Україну, сиділа у в’язниці, має багато нагород і взагалі дуже знаменита. Ім’я її – здається, Даша.

Зрозуміло, що жінок-воїнів не так багато, і я знаю практично всіх – якщо не особисто, то через одне рукостискання. І жодна з них не підпадає під цей опис. Пункт “в’язниця” відсікає практично всіх. Згадую двох дівчат-фронтовичок, що сиділи, з них одна росіянка, але навряд чи Сапега міг про неї бодай щось чути. І обидві – не Даші. На цьому етапі мені стає цікаво. «О! Згадав! – раптом заявляє Сапега. – Вона була прем’єр-міністром!».

Ось тут – повна безвихідь. Прем’єр-міністр-жінка у нас була лише одна – Юлія Тимошенко, і вона справді сиділа у в’язниці, але ж вона не воювала… Глухий кут.

І тут до мене доходить. Знаходжу у себе в телефоні фото себе з Надією Савченко, показую Сапезі: «Вона?». – «Вона! Точно вона!».

Хлопчина – далеко не олігофрен. Я б навіть сказала, тямущий. Має незакінчену вищу.
Ці люди голосують. Вирішують долю нашої країни».

Filed under: Статті



One Response to "Про росіянку Дашу, яка воювала, сиділа в тюрмі і була прем’єр-міністром"

  1. Треба негайно поздоровити Надьку. Отак от перетворитися на Дашу, росіянку, з тюрми, екс-прем’єра… Далі вже тільки анекдоти, з поручником Ржевським, з Чапаєвим, Шерлоком Холмсом, і всесвітня слава. Я переконаний, Надьці сподобається.

Залишити відповідь

*

Статті