Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Партизанська зброя

Партизанська зброя

Спало таке на думку. Сьогодні наші закордонні союзники намагаються підготувати Україну, морально і збройно, до повномасштабного російського вторгнення.

З чого має початись, якщо почнеться, таке вторгнення?

З масованого вогневого удару, який, якщо мені не зраджує пам’ять, включає в себе виліт авіації, пуски ракетних комплексів, плюс вогневе ураження артою.

Що потрібно, щоб захиститися від цього? Насамперед, сучасні потужні засоби ППО.

Але ми бачимо, що союзники нині дають нам дрібне озброєння, в тому числі “портативне ППО”, для використання якого абсолютно не потрібні великі армійські з’єднання, планування масштабних фронтових операцій і координація штабів. Вони дають нам прості й класні стріляючі девайси, з якими чудово впораються партизан Василь з побратимом Петром.

З цього випливає, що союзники або не довіряють нашому керівництву, або просто вважають, що управління військами в Україні може бути достатньо швидко зруйноване. Думаю, що не розголошу якусь страшну військову таємницю, якщо скажу, що з управлінням великими масами військ (більшими за бригаду, а в деяких випадках за батальйон) в української армії справді є проблеми. І особливо вони стануть відчутними тоді, коли треба буде швидко приймати рішення під час маневреної війни.

Вочевидь, союзники роблять ставку на знищення окупантів силами дрібних армійських та позаармійських підрозділів. Простіше кажучи, на стінгер з кожного даху та NLAW з кожного вікна. І дуже може бути, що в сучасних війнах така тактика (зброя слабких, яка нівелює переваги противника в авіації, бронетехніці, ракетних комплексах та іншому озброєнні) і справді виявиться дуже ефективною.

#якщо_завтра_війна

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті