Статті Коментарі

Білозерська INFO » Інтерв'ю » Реакція українців: повні полиці у супермаркетах, порожні у магазинах зброї

Реакція українців: повні полиці у супермаркетах, порожні у магазинах зброї

Просто офігезно цікаве, як на мене, нестандартне інтерв’ю взяла у мене журналістка Наталя Ромашова. Говорили про всі найгостріші питання сьогодення: вчорашні обстріли, в т.ч. дитсадка і школи, терміни ймовірного російського наступу, слова посла Пристайка про можливу відмову від курсу до НАТО, доцільність апелювання України до Радбезу ООН, перспективи «Нормандії» та ТКГ, можливість реанімування Будапештського меморандуму та видозмінення мінських угод, нове свято День єднання, зустріч Зеленського з Путіним з посередниками чи без і, звичайно, про сценарії можливої повномасштабної війни, в т.ч. гібридної.

…Офіційна Росія, як завжди, елементарно збрехала, що відводить війська. Поблизу білорусько-українського кордону просто зараз триває стягування військ і розосередження їх по закинутих промзонах та спорожнілих селах.

Яку гру проводить Кремль – знає лише Путін. Ті дії, які ми спостерігаємо, свідчать про підготовку до широкомасштабного наступу. Але відбудеться він насправді чи ні – рішення про це буде в останній момент приймати одна людина, Путін. Плюс по ходу росіяни намагаються розв’язати свої проміжні проблеми, здійснюючи тиск на Україну і держави НАТО.

Один з можливих варіантів – що наступ відбудеться на Донбасі, оскільки там його можна списати на «шахтарів», «трактористів», та інших «іхтамнєтов». А щоб українська армія не могла дати відсіч, її зв’язують постійними загрозами з інших напрямків.
Роль Лукашенка – шакал Табакі при Шер-Хані.

…Якщо Росія остаточно переконається, що Україна в жодному разі не підпише і не буде виконувати згубні для неї мінські угоди в російській інтерпретації, Путін може визнати «незалежність» окупованих територій Донбасу. І використати це як привід для введення туди «на прохання молодих республік» своїх військ, з можливим розширенням так званих «ЛДНР» до кордонів Луганської і Донецької областей. Це як мінімум. Як максимум – широкомасштабна агресія з метою знищення Української державності. Посередині між цими гіпотетичними цілями може бути захоплення деяких регіонів України – наприклад, сухопутного коридору до Криму.

А що і скільки насправді захопить Путін – а скільки ми йому дамо. Якщо нічого не дамо – тоді нічого не захопить.

…Однозначно [анонсовані колективним Заходом санкції] є стримувачем. Але в російського суспільства особлива ментальність – для них псевдовелич держави важливіша за особистий добробут, вони приймуть будь-які обмеження військового часу, бо це ж «Росія встає з колін» і взагалі «дєдивоєвалі». У змаганні між холодильником і телевізором там завжди перемагає телевізор. Так що, можливо, превентивні санкції, які без гарячої фази війни руйнували б російську економіку і, головне, розоряли путінських друзів, подіяли б краще.

…[Елементами гібридної війни] можуть бути будь-які дії, які призводять до дестабілізації в Україні, в ідеалі для Росії – до «війни всіх проти всіх». Наприклад, фейкові новини про мобілізацію – для того, щоб частина несвідомих військовозобов’язаних ламанулися за кордон. Це можуть бути повідомлення чи дії, які провокують міжетнічні конфлікти в Україні. Можуть бути заклики до силового повалення влади – скоріше за все, під українськими патріотичними гаслами. Може піти лавина компромату – як на очільників держави, так і на лідерів громадської думки.
Можуть бути і силові дії – диверсії на важливих об’єктах. Багато чого, одним словом, можуть вигадати.

З гігієною все просто – варто одразу досліджувати, звідки «ростуть ноги» у важливих повідомлень, особливо тих, які діють на емоції. Якщо з’ясується, що з Росії – не реагувати на них взагалі.

…Особисто я тривожну валізу не збирала. У мене в спальні ще з часів Майдану стоїть великий дерев’яний ящик від радянських перев’язувальних пакетів. Там лежить все моє спорядження – два бронежилети, шолом, розвантажувальний жилет, РПС-ка, аптечка і так далі. У шафі – кілька комплектів форми, у сейфі зброя. Документи мої в Теробороні, за потреби зберуся максимум за годину.

Реакцію українців можна оцінити по повних полицях супермаркетів і порожніх полицях магазинів зброї. Гречка є, набоїв немає. Просто чудова реакція в українців – люди сміються і жартують на тему того, як будуть винищувати окупантів.

На фронти всі взагалі спокійні, як удави. Радіють новим поставкам і готуються застосовувати їх на практиці.

Посилання на інтерв’ю повністю:
https://realist.online/ukr/politika/chudova-reaktsija-ukrajintsiv-rozkupili-naboji-zamist-hrechki-a-na-fronti-vsi-spokijni-jak-udavi-intervju-z-olenoju-bilozerskoju

Filed under: Інтерв'ю



Залишити відповідь

*

Статті