Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті, Фото » Про використання фоток поза контекстом

Про використання фоток поза контекстом

Ніколи не засуджувала френдес і посестер, які знімаються у відвертих фотосесіях – ну, бо це особиста справа кожної – але сама завжди відхиляла такі пропозиції. Так склалося, що в мене дуже мало навіть цілком пристойних приватних фото, в яких на будь-чий погляд нема нічого поганого, але які можуть бути використані, скажімо так, поза контекстом.

Щоб було зрозуміло, про що я. Наприклад, якийсь серйозний політичний аналітик опублікував на своїй сторінці серію приватних фото з прогулянки з дітьми чи онуками. І на одній світлині він разом з дитиною надуває мильні бульбашки.
Нормальне, хороше фото. Але можемо не сумніватися – хтось обов’язково проілюструє цією світлиною його політичний текст. З відповідним натяком, звісно.

Днями я так “піймалася”. Одне ЗМІ передрукувало мій дискусійний пост, де, зокрема, йшлося про те, що робити з ухилянтами, які не бажають іти до війська. Серед безлічі моїх фото у військовій формі вони відкопали для ілюстрації саме це – бекстейдж зі зйомок волонтерського календаря – того, де на обкладинці Залужний з песцем на карті Росії. Образ, що й сказати, “розкішний” – самовдоволена жіночка, вся робота якої милуватися собою у дзеркальце, закликає відправляти ваших чоловіків і синів в окопи.

Коротше, перш ніж викладати приватні фото, краще тричі подумати 🙂

Filed under: Статті, Фото



Залишити відповідь

*

Статті