Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про Залужного як медійника :)

Про Залужного як медійника :)

У всіх піарників, медійників, комунікаторів – професійних і любителів – мав би з’явитися нині новий “гуру”, приклад для наслідування. Його ім’я – Валерій Федорович Залужний.

Я ніколи не писала про його таланти як Головкома, бо мені як молодшому офіцеру завідомо бракує кваліфікації, щоб їх оцінити. Але як людина з багаторічним медійним досвідом – спостерігаю за Залужним і голосно аплодую.
Впевнена, що більшість оцінили Бебі-Йоду на броніку у Головкома просто як мі-мі-мі. Як прояв “людськості” й незашореності Генерала – адже якого-небудь держиморду радянської школи неможливо уявити з таким шевроном. Можливо, подумав хтось, це його оберіг, подарунок близької людини або чиєїсь зворушливо щирої дитини.

Все так. Але головне – це геніальний, без перебільшень, медійний хід. Не менш важливий для перемоги України, не побоюся цих слів, ніж звільнення якого-небудь ключового населеного пункту.

Противник останнім часом удався до старого, як світ, пропагандистського ходу – з метою мотивування своїх військ і деморалізації наших він активно розповсюджує брехливі чутки, що Залужний арештований/вбитий/поранений/перебуває при смерті/утік за кордон/просто зник безслідно.

Відповідь на таке обов’язково має бути, і в класичному варіанті вона теж стара, як світ – “зниклого” діяча необхідно продемонструвати публічно. Але Залужний не той, хто діє класичними методами, він весь – ходяча несподіванка.

Уявімо, що воєнкори просто зафільмували його участь у військовій нараді чи зустріч з бійцями на фронті. (До речі, це теж було зроблено). Це правильно, але щоб перебити ворожу пропаганду, цього замало. Бо генералам належить проводити такі наради і зустрічі, в цьому немає нічого надзвичайного, нічого такого, що привертає увагу й чіпляється за свідомість. Отже, такі кадри не розійдуться широко.

І тут – хопа, ми бачимо Залужного з мімімішним шевроном. З малюком Грогу, представником фентезійної раси, якого у фільмі захищав головний позитивний герой. І все. Залужного з Бебі-Йодою, на відміну від “просто Залужного”, не помітити неможливо. Пішло замилування, меми про “Йодіну мать” і все таке. Топ-новина на кілька діб. Без вливання грошей, без наднапруження ресурсів, віртуозно й елегантно, одним порухом – росіянські зусилля в хлам. Цим не можна не захоплюватись.

Так, цілком імовірно, що Залужний вигадав це не сам. Хтось йому підказав. Але в кожного командувача, президента, короля, боса корпорації тощо є безліч радників. Усі вони радять різне і не несуть відповідальності за свої пропозиції. Несе відповідальність один – той, хто обрав, до чого прислухатися, а до чого ні. Ключовою є особистість лідера, який у відповідь на запропонований йому “експеримент” не скривився грізно: “Ви що, мля, з мене д*біла робите?!”, а широко посміхнувся і показав великий палець.

Випадок з Бебі-Йодою – не єдиний. Залужний давно довів, що вміє комунікувати, знає всі медійні прийоми і не лише не цурається їх, а, схоже, отримує неабияке задоволення.

І він у нас такий, дяка Богові, не один. Для прикладу, відоме “мовчазне” відео з Будановим, з якого наробили багато мемів, порівнюючи Буданова навіть з котом – найвищим проявом мімімішності! – це та сама історія. Буданова ж теж противник оголошував то пораненим, то мертвим. І на це знайшли ось такий контрприйом. Що ж, молодці. На гібридні атаки – гібридні відповіді. Все так.

#Залужний #Буданов #Бебі_Йода

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті