Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Катерина Ступницька

Катерина Ступницька

Катерина Ступницька, бойовий медик 14 ОМБр, сержант, Герой України (посмертно). Народилася 11 квітня 1996 р. у с. Залізниця на Рівненщині. З дитинства відрізнялась здібностями до навчання і бойовим характером (лупцювала хлопців, коли ті кривдили дівчат), добре грала в шахи. Змалку мріяла про медицину, тож закінчила медичний коледж і стала фельдшером.

У 2016 році, двадцятирічною, Катруся (так називала її мама) підписала контракт із ЗСУ і кілька разів продовжувала його. За свідченнями подруг-медиків, за цей час врятувала десятки бійців. «Вона весела була, така “запальничка”. Очі горять. Зухвала. Не мовчала, відстоювала свою думку», — розповідає про Катерину її подруга Мілена, навідник БМП. У березні 2022 р. на оборону Макарова з дівчат її взяли єдину. “Поранені були майже всі: важчих забрали, легші залишилися на позиціях. Катя на собі цілий день виносила “двохсотих” і “трьохсотих”. Таке маленьке дівчатко таких дядьків витягувала і під такими обстрілами — я б не повірив, якби сам не бачив. Зокрема витягла і командира взводу”, – згадує побратим Катерини, танкіст Василь Швець.

Катерина загинула 10 березня 2022 р., у селі Наливайківка поблизу смт Макарів Бучанського району Київщини, внаслідок влучання авіабомби у медпункт. Поховали її в рідному селі, у весільній сукні. У Катерини залишились батьки і двоє молодших братів.

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті