Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Ольга Сімонова “Сімба”

Ольга Сімонова “Сімба”

Ольга Сімонова, позивний “Сімба”, старший сержант, командир БМП у 24 ОМБр. Росіянка з Челябінська, яка відмовилась від російського громадянства і воювала за Україну.

Народилася 12 липня 1988 р. у Челябінську. За фахом інженер. Була талановитою спортсменкою, майстром і кандидатом в майстри з кількох видів спорту – від контактних єдиноборств до скелелазіння. Професійно займалася карате (виступала на чемпіонаті Європи).

В кінці 2014 року через незгоду з діями російської влади переїхала до України і обірвала всі зв’язки на батьківщині. В 2015-2016 рр. їздила на фронт як медик-доброволець ПДМШ і полку “Дніпро-1”. В кінці 2016 р. підписала контракт із ЗСУ як іноземка.

У 2017-му Ольга стала першим контрактником ЗСУ-іноземцем, який отримав паспорт громадянина України. Вона досконало вивчила українську мову.

Мала поранення і контузії. Дуже любила тварин, постійно рятувала і вивозила фронтових собак і котів.

Загинула 13 вересня 2022 року, внаслідок підриву транспорта на вибуховому пристрої, під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Герой України з удостоєнням ордену “Золота зірка” (посмертно).

#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті