Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Віра Анатій

Віра Анатій

Віра Анатій, лейтенант, начальник групи персоналу 29-го дивізіону надводних кораблів Головної військово-морської бази «Намив» ВМС ЗСУ. Народилася 28 липня 1985 року в Очакові на Миколаївщині, в родині військових. У 2007 році закінчила інститут педагогічної освіти Миколаївського державного університету імені В.О. Сухомлинського і вийшла заміж за Іллю Анатія – мешканця села Сербичани Чернівецької області. У подружжя народилося двоє дітей – Сергій і Марина.

“Віруня – людина-свято, людина-позитив, завжди усміхнена та щира”, – так написала про неї подруга дитинства Вікторія, з якою разом навчалися у школі.
Віра підписала контракт із ЗСУ у 2015 році, і з 2016 виконувала завдання у зоні “АТО”.

Загинула 24 лютого 2022 року в Очакові, на світанку, у перші години повномасштабного російського вторгнення. Перебувала на одному з кораблів ВМС, в який влучила ракета. Посмертно нагороджена орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Похована у Сербичанах, на батьківщині чоловіка. У неї залишилися мама, чоловік, син і донька.

Тіло Віри довго не могли евакуювати додому, тому діти спочатку не вірили у її смерть. У березні 2022 року її дочці Марині виповнилося 10, і єдиний подарунок, який вона собі хотіла – щоб подзвонила мама…

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті