Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Наталія Депа “Вітамінка”

Наталія Депа “Вітамінка”

Наталія Депа, позивний “Вітамінка”, молодший сержант, бойовий медик 218 ОБАТ 125 бригади ТрО ЗСУ. Народилася 1 вересня 1992 року у Львові. Закінчила Національний університет ветеринарної медицини. Кілька років працювала у Львові ветлікарем-хірургом, а потім здобула другу вищу освіту – лікаря-косметолога – і відкрила власний центр косметології та лазерної епіляції. Щоб потрапити до неї на прийом, люди приїздили навіть із-за кордону.

Була учасницею Революції Гідності, з 2014 року активно волонтерила, проводила збори для потреб військових медиків, купувала необхідне для фронту і поглиблено вивчала такмед. Від початку повномасштабного вторгнення пішла служити разом із батьком та молодшим братом Іваном, який закінчив Хмельницьку академію прикордонних військ. Воювала на Харківщині, Сумщині, Донеччині.

Батько Наталі, Роман, служив у розвідці. “Довгий час ніхто й не знав, що ми батько й донька. Вона з характером була. Казала: “Не смій мені псувати статистику. Я всіх довозила і тебе довезу. Будеш в мене на весіллі танцювати”, – згадує батько.

“І тварин лікувала так само, крапельниці ставила, – розповідає мама Наталі. – Якось принесла посилку передати, хлопці їхали. Кажу, що я підписала, щоб не наплутали. А вони: “То весь бус для неї. І корми тваринам, і медицина, то все для Наталі”. Після війни дівчина мріяла відкрити ветклініку.

Наталія Депа загинула 9 липня 2023 року на Бахмутському напрямку. Похована у Львові. У неї залишились батьки і брат. Разом з речами полеглої близьким привезли з фронту врятованих Наталкою кошенят. Дівчинку батьки назвали Вітамінкою.

При підготовці тексту використані матеріали “Укрінформ” та USAVA.
Папір, гелева ручка.

#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті