Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Алла Ковєрєнє

Алла Ковєрєнє

Алла Ковєрєнє (в дівоцтві Радченко), молодший лейтенант, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення у 115 окремій бригаді ТрО ЗСУ.

Народилася 3 квітня 1981 року в Житомирі. Після школи здобула вищу освіту в Поліському національному університеті і пішла на державну службу. Працювала головним спеціалістом відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Була дуже активною – і в роботі, і в художній самодіяльності. “Вона з дитинства допомагала іншим людям, — згадує її батько Валерій Радченко. — Бувало, на вулиці людина зімліє. Усі перехожі обходять лежачого, а наша Аллочка піднімає і відводить додому. А ще Алла була дуже талановита. У школі жоден концерт, жодна урочистість не минали без участі нашої донечки”.

Але найбільше Алла любила спорт. Грала у волейбол, займалася альпінізмом, а найбільших успіхів досягла у веслуванні на човнах “Дракон” (це таке велике каное на 20 місць, зроблене у формі дракона). Причому займатися цим видом спорту вона почала вже дорослою, одночасно зі своїми двома дочками – Габріелою і Даніелою, які робили великі успіхи у веслуванні.

У перші дні повномасштабного вторгнення Алла разом з рідним братом Віталієм вступила до добровольчого батальйону “Соколи Полісся” (у підпорядкуванні ТрО). “Ми щиро просили доньку не йти воювати, — каже Наталія Радченко, мама Алли. — А вона пояснювала, що Україна — понад усе і що вона повинна допомагати воїнам виживати після поранень та давати їм шанс на порятунок”. Дочки підтримали маму в цьому рішенні.
Алла пройшла курси такмеду, навчилася стріляти і працювати з мінометом. Одночасно вона займалася волонтерством. Восени 2022 року перейшла у 115 бригаду ТрО, де отримала посаду “замполіта” роти. Служила на півночі Житомирщини, а весною 2023 року відбула з підрозділом на ротацію на схід.

Алла Ковєрєнє загинула 10 серпня 2023 року в населеному пункті Стельмахівка Сватівського району на Луганщині, внаслідок влучання снаряду в КСП. Разом з нею загинув командир роти. Похована в Житомирі. У неї залишились дві доньки, батьки і брат. Доньки дізналися про смерть мами, коли у складі національної збірної України були на чемпіонаті світу з веслування у Таїланді. Молодша донька Алли, 17-річна Даніела, вирішила стати військовою.

При підготовці тексту використана стаття Олега Зубарука (expres.online)

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті