Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Інна Нявкевич

Інна Нявкевич

Інна Нявкевич, позивний “Солдат Джейн”, молодший сержант, інструктор з фізичної підготовки, пізніше оператор штабу у 53-ій ОМБр.
Народилася 15 серпня 2003 року у Летичеві на Хмельниччині. Росла весела, комунікабельна, мала багато друзів, добре малювала. У шкільні роки інтенсивно займалася спортом, найкращих успіхів досягла у легкій атлетиці і метанні ядра – перемагала на районних змаганнях.

Ще підлітком Інна вирішила, що стане професійною військовою. Після школи спробувала поступити у Житомирський військовий інститут ім.Корольова, але їй трохи не вистачило балів. У 2020 році, коли Інні виповнилось 18, вона підписала контракт із ЗСУ. Дівчина продовжувала мріяти про військову кар’єру і планувала вчитись на офіцера. Під час служби не полишала ні спорту, ні малювання – зокрема, малювала портрети своїх побратимів.

Повномасштабне вторгнення застало Інну під Волновахою. Далі – Авдіївка, Бахмут, Херсонщина, Миколаїв… Побратими згадують, що Інна чудово володіла зброєю і виконувала бойові завдання нарівні з чоловіками, за що користувалася повагою. “Ми дуже довгий час були в одному підрозділі, виконували завдання. І вона до останнього виконувала завдання. Вона ні на хвилю не відступала, і не відступала від чоловіків. В деяких принципах навіть ще й краще була ніж деякі чоловіки”, — розповідає її побратим Володимир.

Інна Нявкевич загинула 17 серпня 2023 року поблизу Покровська на Донеччині. Похована у рідному Летичеві. У неї залишилися батьки і старша сестра Діана.

При підготовці тексту використана стаття Анастасії Фещенко (сайт “Главком”)

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті