Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Лілія Шулик

Лілія Шулик

Лілія Шулик, бойовий медик у 14 ОМБр, старший солдат. Народилася 27 липня 2000 року в селі Зарічанка на Хмельниччині, у багатодітній віруючій родині – була найстаршою серед п’яти сестер. Одна з дівчат, Тоня, на жаль, загинула в 9-річному віці – втонула в Десні під час екскурсії.

Ліля з дитинства мріяла стати медиком, тому поступила до Чемеровецького фахового медичного коледжу і одразу після його закінчення, влітку 2021 року, підписала контракт із ЗСУ. Воювала, зокрема, на півночі Харківщини, причому не лише рятувала поранених, а й працювала з гранатометом.

У мирному житті Лілія колекціонувала книги і плела вироби з бісеру. “Обожнювала читати, а ще більше вишивати, – згадує її сестра Мар’яна. – Вдача в неї була запальна, ніколи не могла всидіти на місці. А за вишивкою Лілія завжди була спокійною, вкладала в неї душу”.

У війську дівчина зустріла своє кохання і заручилася, але її наречений Ігор Лучечко, родом зі Львова, загинув на фронті – підірвався на протитанковій міні 22 березня 2023 року.

Лілія Шулик загинула через три місяці, 21 червня 2023 року, поблизу села Білогорівка на Луганщині, від осколкового поранення в серце – коли рятувала поранених, потрапила на мінну розтяжку. Похована в рідному селі. Посмертно нагороджена Орденом “За мужність” ІІІ ступеня. У неї залишились батьки, три молодші сестри, дві з яких зараз навчаються в тому ж медичному коледжі, що й Лілія, і рано народжена донечка, яка на момент загибелі мами перейшла у другий клас.

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті