Статті Коментарі

Білозерська INFO » Мої малюнки » Павло Пророков

Павло Пророков

Полеглий Герой Павло Пророков, позивний “Балу”, стрілець резервної роти в/ч 3011 НГУ. Народився 15 травня 1987 року у смт Новогродка на Кіровоградщині. У шкільному віці переїхав з родиною до міста Кіровоград, тепер Кропивницький. Закінчив природничий ліцей кібернетико-технічного коледжу, а в 2010 році отримав диплом вченого агронома в Кіровоградському національному технічному університеті.
Працював торгівельним представником у ТОВ «Укрхімпром». Роботу свою Павло дуже любив, вона була для нього не лише професією, а й покликанням. Він прагнув самовдосконалення, постійно відвідував різноманітні семінари, тренінги та дні поля.

У 2013 році Павло одружився з Анастасією Костенко, а 1 липня 2015 року у пари народився син Тимофій. Анастасія розповідає, що Павло був ідеальним сім’янином – люблячим чоловіком та батьком, хорошим сином і братом, терплячим, турботливим, завжди впевненим у собі і своїх силах. Мав веселий товариський характер, його любили друзі і поважали колеги. А для сина він був, каже Анастасія, провідником у чоловічий світ і зразком для наслідування.

З початком повномасштабного вторгнення Павло долучився до місцевої самооборони, де займався охороною громадського порядку – патрулював вулиці і ніс службу на блокпостах.

23 лютого 2023 року був призваний за мобілізацією до Нацгвардії.
Павло Пророков загинув 1 вересня 2023 року в Урожайному на Донеччині – від прямого пострілу танку у спостережний пункт. Посмертно нагороджений нагрудним знаком «За мужність та відвагу» Кіровоградської обласної ради, та Орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Похований на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища в Кропивницькому. У нього залишились дружина і восьмирічний син.

Папір, гелева ручка.
#портрети_полеглих
#Bilozerska_draws

Filed under: Мої малюнки



Залишити відповідь

*

Статті